duminică, 13 ianuarie 2013

Ia aminte şi notează-ţi!

Chiar şi cel mai experimentat vorbitor se va simţi mai în largul lui având la îndemână un set de note cu ideile şi momentele principale ale prezentării. Practica spune că dimensiunea optimă a acestora este cea a cărţilor poştale, nici prea mari ca să nu deranjeze publicul, dar nici prea mici pentru a nu obliga speakerul să îşi pună ochelari spre a citi ce scrie pe ele. Le puteţi crea chiar în PowerPoint, ca apoi să le printaţi la dimensiunile potrivite sau le puteţi scrie de mână, cu litere îndeajuns de mari încât să le puteţi citi cu uşurinţă.

Folosiţi culori diferite în funcţie de tipul conţinutului prezentării: o culoare pentru mesajele cheie, alta pentru poveşti, o alta pentru activităţi practice etc, iar pentru a evita amestecarea lor, numerotaţi paginile şi eventual folosiţi un inel de prindere. Nu uitaţi însă ca, după ce le-aţi realizat, să exersaţi utilizarea lor, corectând eventualele omisiuni şi eliminând, dacă e cazul, materialul inutil.



Un comentariu:

  1. Interesant materialul pentru confectionarea "fituicilor" in care sa nu te incurci.
    Iar ideea inelului care sa le tina prinse e chiar foarte inedita, evita imprastierea acestora in cazul caderii... asa ai rezolva o eventuala problema mai "elegant"
    O saptamana buna la Tips and Tricks

    RăspundețiȘtergere