sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Nu te ascunde după cortină!

Dacă aţi fost vreodată la spectacolul unui circ ambulant, probabil că vi s-a întâmplat şi vouă să descoperiţi cu surprindere că echilibrista de la trapez este cea care rupea biletele la intrare, vânzătoarea de suveniruri este dresoarea de porumbei şi totodată asistenta magicianului, iar vlăjganul care făcea ordine la intrare este şeful trupei de acrobaţi. Asta, însă, nu v-a împiedicat să urmăriţi spectacolul cu sufletul la gură, pentru că, odată ajunşi  în lumina reflectoarelor, toţi actorii acestuia se metamorfozează şi capătă strălucirea unor veritabile stele, atragând atenţia şi impresionând publicul căruia îi smulg aplauze la finalul fiecărui număr reuşit.
Nu vă temeţi, aşadar, ca înainte de prezentare să intraţi în vorbă cu publicul. Mulţi vorbitori cu experienţă ştiu că aceste momente sunt nepreţuite şi au grijă să-i întâmpine personal pe participanţi pentru a le strânge mâna şi a face cunoştinţă cu ei.

Dacă eşti introvertit, asta te va ajuta să-ţi depăşeşti emoţiile şi să intri în contact cu cei din public pe rând. În plus, asta va da o notă specială întâlnirii şi va crea o impresie pozitivă participanţilor. Dacă printre ei sunt persoane timide, care pentru nimic în lume nu s-ar ridica în timpul unei prezentări pentru a adresa întrebări, le vei da astfel ocazia să-ţi transmită ce şi-ar dori să audă de la tine, care sunt temele care îi preocupă şi multe alte lucruri interesante, pe care altfel nu le-ai putea afla niciodată. Nu în ultimul rând, dialogul cu participanţii îţi va da ocazia să constaţi şi care este starea de spirit a acestora, să apreciezi astfel care este atmosfera generală şi să-ţi adaptezi abordarea  în funţie de aceste elemente. Iar faptul că deja  ai făcut cunoştinţă cu cei mai mulţi dintre participanţi va face din tine un  vorbitor mai credibil decât dacă ai fi stat ascuns după cortină aşteptând să înceapă spectacolul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu