marți, 11 septembrie 2012

Sofer sau posesor de permis?

Cunoasteti posesori de permis auto care n-au condus niciodata? Sau o fac foarte foarte rar? Exista oameni care au permis de conducere de ani de zile si cu toate astea abia daca au parcurs la volan cativa kilometri. Ca si ceilalti soferi, care conduc zilnic, au reusit sa treaca si sala si orasul, pentru a obtine permisul. Cu toate acestea, intre unii si ceilalti exista o diferenta majora: practica. Fara ea, nu te poti numi sofer, ci, cel mult... posesor de permis.
Ca vorbitor, esti in aceeasi situatie. Poti invata oricata teorie, structura discursului, tehnici de sustinere, comunicare nonverbala si paraverbala  etc, dar daca nu practici vorbitul in public vei fi la fel de nesigur, cand vei fi obligat sa sustii un speech, ca un sofer cu permis de conducere, insa fara prea multe ore de sofat in spate.
Exerseza, testeaza-ti abilitatile, slefuieste-le si intra in categoria vorbitorilor profesionisti, capabili sa execute orice manevra cu usurinta si sa se descurce in orice situatie si in fata oricarui public!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu