duminică, 9 septembrie 2012

Invata de la sportivi!

Ca vorbitor in public, ai multe de invatat de la sportivii de performanta. Gandeste-te la un alergator pe 100 de metri. Cursa dureaza cateva secunde, insa, in spatele ei sunt sute, mii de ore de pregatire. Indiferent cum se numeste, indiferent ce performante a obtinut pana atunci, cand se da startul pleaca din acelasi punct cu ceilalti concurenti si trebuie sa demonstreze inca o data ca este cel mai bun. Orice eroare, de milisecunde, il poate costa scump, asa ca se va concentra asupra acestei curse fara a mai permite niciunui alt gand sa-i deturneze atentia si sa-l impiedice sa-si atinga obiectivul. Pe de o parte, din respect fata de sine, pe de alta,  din respect fata de cei care il sustin: familie, colegi de echipa, antrenori, suporteri, conationali.
Iar cand se da startul, da tot ce are mai bun, chiar daca dupa ce va trece linia de final se va prabusi golit de orice urma de energie. Si chiar daca nu va castiga, va putea sta cu fruntea sus si totodata spera ca, in urmatoarea competitie, care va veni dupa alte sute si mii de ore de antrenament, va obtine mult dorita victorie.
Pregateste-te cu aceeasi seriozitate, concentreaza-te la ce ai de spus publicului si trateaza fiecare discurs ca pe o cursa olimpica, respecta-te pe tine, dar si pe ceilalti si poti fi sigur ca vei deveni un vorbitor de succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu