sâmbătă, 8 septembrie 2012

Haina il face pe om?

Formula potrivit careia "Haina il face pe om" functioneaza si in cazul vorbitorilor in public. Chiar daca esti un vorbitor innascut si care ii poate face pe cei din fata lui sa ignore detalii precum o cravata prost aleasa sau o  camasa sifonata,  nu te poti duce imbracat oricum atunci cand ai de sustinut o prezentare.
Inainte de orice altceva, trebuie sa ai grija sa iti adecvezi tinuta publicului caruia ii vei vorbi si mediului in care vei sustine  discursul. Regulile de bun simt spun ca trebuie sa te imbraci la nivelul celor carora li te adresezi sau putin peste, avand grija sa nu fii neglijent, dar nici sa nu exagerezi, imbracandu-te prea pretentios. Daca, insa, vei fi pus sa alegi intre neglijent si prea dichisit, e de preferat sa alegi a doua varianta. Totodata, trebuie sa te imbraci cu ceva in care sa te simti bine si sa arati la fel.
Nu ezita, deci, sa te uiti in oglinda si sa incerci sa te pui in postura celor din public, intrebandu-te daca ti-ar inspira incredere cineva care arata ca tine imbracat in acest fel. Daca raspunsul este Da, atunci e in regula sa te duci astfel imbracat pe scena. Evita hainele extravagante, care ar putea deturna atentia publicului de la discurs, lasa acasa accesoriile inutile, prefera un stil simplu si cu bun gust, unuia excentric sau de-a dreptul indoielnic. Ia-ti incaltaminte comoda, de preferinta neagra si lustruita cum trebuie, haine curate, comode si bine calcate si vei putea fi sigur ca vei constitui o prezenta agreabila pentru cei care te vor urmari!

Nota: Articolul de fata incearca sa raspunda sugestiei venite de la Eduard, unul dintre cititorii acestui blog, caruia ii multumesc pentru interes. Va multumesc, de altfel, tuturor celor care zilnic sau macar din cand in cand va gasiti timp sa cititi aceste materiale, fie ca le gasiti utile sau doar interesante! Iar daca aveti intebari ori sugestii de teme pe care le-ati dori tratate ori chiar lamurite aici, astept mesajele voastre, sub forma de comentarii la articole!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu