vineri, 14 septembrie 2012

Casa celor o mie de oglinzi

In folclorul japonez exista o poveste despre un catel, care, afland de un loc numit "Casa celor o mie de oglinzi" se hotaraste sa-l viziteze. Find vesel de felul lui, catelul a intrat voios in casa cu pricina, cu urechile ciulite in semn de curiozitate si dand din coada ca orice catel entuziasmat de o asemenea aventura. Ei bine, spre marea sa surpriza, in casa a dat peste... o mie de catei fericiti, cu urechile ciulite si care dadeau din coada exact ca el. Le-a zambit si i s-a raspuns cu o mie de zambete, asa ca, atunci cand a plecat, si-a spus ca a descoperit un loc minunat, unde-si va dori sa revina ori de cate ori va avea ocazia!
 Un alt catel, a carui fire se deosebea intru totul de a primului, afland si el de "Casa celor o mie de oglinzi", s-a incumetat la randul lui s-o viziteze. Suspicios din fire, a urcat cu teama scarile casei, pregatit pentru tot ce poate fi mai rau, gata sa atace sau, daca provocarea s-ar fi dovedit prea dificila, sa fuga, pentru a-si scapa pielea. Avea, se pare, si de ce, pentru ca, atunci cand a intrat, a dat peste o mie de caini la fel de zbarliti ca si el, maraind si gata de atac. Drept pentru care, s-a grabit sa o stearga din casa, spunandu-si in sinea lui ca acesta e un loc ingrozitor, in care nu-si va mai dori sa calce vreodata.
Cand va pregatiti sa tineti un discurs si va faceti griji pentru cum vor reactiona cei din public, amintiti-va  aceasta poveste. Nu e nevoie sa va duceti in fata lor cu urechile ciulite si dand din coada, dar ar fi bine sa ii intampinati cu un zambet sincer, pe care puteti fi siguri ca vi-l vor intoarce multiplicat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu