marți, 28 august 2012

Mai bine INAINTE, decat DUPA

Nimeni nu-si doreste una ca asta, insa, uneori, se intampla si accidente... cum ar fi ca laptopul sa nu se mai deschida... ori sa pierzi stickul pe care aveai prezentarea... sau sa descoperi ca un virus ti-a sters tot din calculator! Ce poti face intr-o asemenea situatie? Daca n-ai facut nimic inainte, e cam greu sa gasesti solutii dupa ce "fatalitatea" s-a produs. Ia-ti, deci, in prealabil, masuri de precautie:
Copiaza-ti materialele atat pe un stick, cat si pe un CD si nu ezita, de asemenea, sa ti le trimiti pe mail, astfel incat sa reduci la minim riscul de a le pierde!
Verifica laptopul, bateria acestuia, daca e incarcata, daca ai alimentatorul, cablurile necesare, mouse etc, incearca sa nu uiti nimic din ce folosesti in mod obisnuit la prezentari!

Printeaza ce se poate printa din slide-urile prezentarii tale, eventual in cate un exemplar pentru fiecare participant!
In fine, gandeste-te si la  un discurs de "rezerva", pe care sa-l poti sustine fara filmuletele, imaginile, graficele pe care le-ai inserat in prezentare. In acest fel, orice s-ar intampla, vei avea cate o solutie pentru fiecare din problemele care ar putea interveni!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu