luni, 30 iulie 2012

Deasupra norilor sau printre stele?

Intre un zbor cu avionul si unul cu racheta exista cateva diferente. Avionul tureaza motoarele, ruleaza pe pista, se ridica si apoi zboara pana la destinatie. In cazul rachetei, ascensiunea se face in trepte, fiecare fiind insotita de cate o explozie care propulseaza modulul tot mai sus. Calatoria cu avionul este  mai comoda, insa niciodata nu veti ajunge astfel la inaltimile pe care le poate atinge o racheta.
Exista discursuri care semana cu o calatorie cu avionul: publicul este relaxat, vorbitorul are siguranta unui pilot cu experienta, capabil sa decoleze si sa aterizeze fara incidente si obtinand aplauze la sfarsit pentru ca si-a executat misiunea fara cusur.

Pe de alta parte, exista si vorbitori care prefera sa isi indrepte ochii spre cer si nu se multumesc sa se ridice deasupra norilor. Discursul lor va fi poate inegal, insa tinta lor este mai inalta decat a celorlati, Isi vor asuma riscuri, vor avea momente de nesiguranta dar si momente explozive, ii vor face poate uneori pe cei din public sa se simta vulnerabili, dar la final, senzatia ca pot atinge stelele cu mana le va rasplati rabdarea tuturor.
Poti opta pentru o varianta sau, la fel de bine, pentru cealalta, insa, inainte de a alege, gandeste-te ca aceia care calatoresc cu avionul intra in statistici, in vreme ce temerarii care urca la bordul rachetelor intra, de cele mai multe ori, in istorie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu