sâmbătă, 21 iulie 2012

Cine ne-a umplut ghiozdanul?

Ca orice spectacol, discursul  are nevoie si de recuzita! Sigur, va puteti descurca si fara, doar si-n teatru exista monologul, insa, daca vreti sa aveti un speech memorabil, folositi-va de toate resursele!
Imaginati-va ca vorbiti despre... plagiat! Puteti folosi doua obiecte identice. Intrebati publicul cum i se par? Seamana? Au aceeasi culoare, aceeasi forma? Sunt de dimensiuni similare? Concluzia? Asemanarile se vad cu ochiul liber, la fel ca si in cazul unui plagiat si doar cineva care nu vrea sa vada asemanarile nu le vede!
Ori poate veti dori sa vorbiti despre o situatie care devine intolerabila, de masuri impopulare care s-au strans una cate una pana cand s-a umplut paharul. Puteti comparatia situatia cu a unui elev caruia in fiecare zi i se mai cere sa cumpere cate o culegere, un caiet de exercitii sau un marker pentru tabla si caruia profesorii ii pretind sa le care dupa el pe toate in ghiozdan.

Folositi un ghiozdan in care inghesuiti pe masura ce vorbiti tot felul de obiecte, explicandu-le ca in cele din urma va deveni o povara imposibil de purtat de bietul elev, caruia nu-i mai raman decat doua variante: ori se revolta impotriva regulilor, ori  se lasa de scoala! In mod cert, nu numai ca discursul vostru va fi mai spectaculos, dar veti reusi totodata si sa fiti mai convingatori!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu