vineri, 28 decembrie 2012

Un discurs marca... Chanel



Ea însăşi adeptă înfocată a accesoriilor de tot felul în toate ocaziile, Coco Chanel le sfătuia totuşi pe femei ca, înainte de a ieşi din casă, să dea jos un accesoriu, conştientă că, din dorinţa de a impresiona, doamnele şi domnişoarele au tendinţa să adauge şi elemente inutile, care, în loc să sporească valoarea întregului, riscă să strice impresia generală.
Ca vorbitor, poţi aplica aceeaşi regulă, simplificându-ţi discursul prin renunţarea la elementele inutile, la "accesoriile" care îl fac greu de înţeles şi nu-i conferă valoare. Ca în multe alte situaţii, şi în materie de oratorie, ce este prea mult strică în loc să ajute, aşa că rezumă-te la elementele esenţiale şi fă totul cât mai simplu, mai uşor de înţeles şi asimilat de către public.
Unde mai pui că, procedând astfel, vei aplica încă una din regulile de aur ale celebrei creatoare, care obişnuia să spună că "luxul trebuie să fie confortabil, altfel nu mai e lux". 
Fă-ţi, deci, publicul să se simtă confortabil, expune-ţi clar ideile, urmează un fir logic fără abateri inutile şi discursul tău va avea o eleganţă ce nu va putea fi trecută de nimeni cu vederea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu