marți, 13 martie 2012

David, Michelangelo, voi si o sticla cu djinn

Oau! ce-nseamna asta, va veti zice! si e bine, inseamna ca v-am facut macar curiosi. Scopul oricarei introduceri fiind sa incite, sa atraga atentia. C-o face intrigand, socand, enervand sau amuzand... depinde de fiecare... Ce-are, deci, a face sticla cu djinnul si voi cu Michelangelo? are!!!
In fiecare din voi, cred cu tarie, se ascunde un bun vorbitor, o persoana care daca reuseste sa scape de inhibitii si sa-si gestioneze emotiile ii va surprinde pe toti cu pasiunea pe care o va pune in vorbele sale! numai ca acum vorbitorul din voi e inchis ca un djinn intr-o sticla.. si trebuie sa vina cineva sa-l ajute sa iasa: scotand dopul sau spargand sticla, cu consecintele de rigoare! adica s-ar putea sa-i placa asa de mult vorbitorului in libertate incat sa nu il mai puteti opri... :)) Bine, bine, dar unde e Michelangelo? nu stiu unde o fi la ora asta, dar David, creatia lui, domina Florenta si arta universala.



Fara Michelangelo, David ar fi ramas probabil o eternitate inchis intr-un bloc de marmura, din care  nimeni nu stia sa-l scoata... doi sculptori, Agostino di Duccio si Antonio Rossellino  i-au tot dat tarcoale blocului dar, dupa ce s-au gandit mai ceva ca profesorul Baltazar, au declarat ca nu se poate face nimic din ea. A venit apoi Michelangelo si l-a vazut pe David inchis in blocul de marmura. A decis sa-l elibereze si, timp de trei ani, a indepartat tot ce prisosea... nu i-a fost usor, blocul avea si un defect pe care insa sculptorul l-a folosit in avantajul sau.... cert e ca n-a abandonat, cum facuseara inainte de a se apuca de treaba ceilalti sculptori,  iar in cele din urma David a vazut lumina soarelui, mandru si gata sa-l infrunte pe Goliat!  Cand va e tema sa iesiti in fata publicului, amintiti-va ca in fiecare din voi se ascunde un David si, preseverenti ca Michelangelo, spargeti sticla si lasati vorbitorul din voi sa se exprime!! Sunt sigur ca veti fi atat de convingatori incat il veti face si pe Goliat sa aplaude discursul vostru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu